Ako i padneš na foru – ne brini o ranama - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Ako i padneš na foru – ne brini o ranama

shadow illustration

Statistički gledano, što je vrijeme toplije to smo mi nespretniji.

Naravno, padovi i površinske ozljede nemaju veze s temperaturom u zraku, ali temperatura u zraku ima veze s našim aktivnostima, a aktivnosti s ozljedama.

Mijenjam dvije lijeve za jednu mirnu desnu

Onaj dan kad odlučite obući kratke hlače, gotovo je sigurno dan kad ćete razbiti svoja koljena. Pogotovo ako ste petogodišnjak i imate prvi bicikl bez pomoćnih kotača.
Ono poslijepodne kad odlučite ići u romantičnu šetnju sa svojom boljom polovicom, veće su vam šanse da će vas ljubiti komarci nego onaj ili ona čije poljupce priželjkujete.
Onaj vikend koji provedete u prirodi, vikend je s kojeg ćete se vratiti očerupani kao da ste se borili za goli život s čoporom pobješnjelih mačaka u presahnuloj stepi.
Kao i ona večer kada izvadite posebnu opravu koju treba pažljivo oglačati, a s glačalom ste još iz tinejdžerskih dana javno posvađani.

Nes(p)retno nema zadnju riječ!

Ipak, svi ti trenuci i ovi prekrasni ljetni dani ispred nas, bez obzira na rane koje “poberemo” usput, vrijedni su svake ogrebotine.

Da se nas pita, omjer uloženog i dobivenog je i više nego fer, pogotovo zato što imamo tajno oružje.

 

shadow illustration

Tyrosur – brzo i lako za sve naopako

Tyrosur je lokalni antibiotik, što znači da će dezinficirati sve nuspojave šlampavosti, uvjerenja da je naša koža napravljena od čelika dok nas komarci jedu za doručak, a mi od malog uboda radimo krater. I na kraju krajeva, niste imali zdravo djetinjstvo ako niste barem jednom pošteno razbili koljena.

Sunčana strana ulice

S obzirom da je sunce osvanulo u punom sjaju, a vi jedva čekate novu avanturu u prirodi, možda je najsigurnije imati Tyrosur gel ili prašak u džepu. Mala količina Tyrosur praška ili gela (nebitno je u kojoj formi ga odaberete, pomaže u jednakoj mjeri, tako da izbor ovisi o vašim preferencijama) ne samo da će dezinfincirati nego će i ubrzati zarastanje površinskih rana.

To zapravo znači da ćete već idući dan moći izaći van po nova iskustva i nećete paničariti ako se već na slijedećem koraku dočekate koljenima i laktovima grleći asfalt.

Dakle, nemojte raditi oklop od jastuka – trk po Tyrosur pa zatim trk po nove avanture!