Biram Zdravlje logo

Nisita® mast

Nema podataka kako se Nisita® ne bi smjela koristiti tijekom trudnoće ili dojenja.

Nisita® sprej i mast se smije i preporučuje se korisiti kao dodatna terapija u liječenju alergija. Nisita® sprej pomoći se isprati alergene sa sluznice nosa(čisti sluznicu nosa) te se upotreba spreja preporučuje nakon svakog boravka na otvorenom prostoru. Primjena Nisita® masti preporučuje se prije boravka na otvorenom jer će Nisita® u obliku masti napraviti tanak film na sluznici nosa kojim će se sluznica nosa zaštiti od djelovanja alergena. Također, neki lijekovi za alergije (iako neophodni) mogu izazvati nuspojave npr. suhoća sluznice nosa gdje je od velike pomoći Nisita® mast jer rješava problem suhoće sluznice nosa. Oba oblika mogu se koristiti po potrebi, kroz duži vremenski period. Nisita® je prirodnog sastava i bez dodatka konzervansa.

Poštovana, indikacija Nisita® masti upravo je suha sluznica nosa. Mast možete kombinirati sa sprejem ili koristiti samostalno.

Nisita® sprej i mast može se koristiti od dojenačke dobi.
Radi malog i ergonomski oblikovanog nastavka za nos i odmjerenih doza, Nisita® sprej je odličan izbor za male bebe i djecu. 
Sprej razređuje sekeret i čisti nos, stoga ga preporučujemo kod problema začepljenog nosa.

Nisita® sprej namijenjen je prvenstveno održavanju higijene nosa, ali i za ovlaživanje suhe sluznice nosa. Higijena nosa naročito je važna kod male djece budući su dišni putevi sićušni, a sami ne znaju ispuhati nakupljni sekret. Mast radi tankog filma koji ostavlja na površini sluznice pogodna je za regeneraciju isušne i oštećene sluznice. Također se preporučuje kod učestalog krvarenja iz nosa te za omekšavanje krusta u nosu.

Mast smiju koristi djeca od godine dana starosti.

Približno jedan centimetar masti istisnite u nosnicu i laganom masažom nosnica izvana istisnite višak masti i obrišite. Na taj način ostat će dostatno masti na unutrašnjoj površini nosnica, a višak se odstrani.