Što je plivačko uho i kako ga zauvijek potopiti - Biram zdravlje
Biram Zdravlje logo

Što je plivačko uho i kako ga zauvijek potopiti

slika 1 shadow illustration

Stiže ljeto pripremite se...

Na plaži ste, vaša djeca vrište od radosti kupajući se u moru dok se vi zadovoljno izležavate na suncu skupljajući D vitamin i jednim okom pratite mališane. Prisjećate se kako je baš isto bilo kad ste i vi bili dijete i sve je nekako, gotovo pa savršeno, blaženo ljeto.

Mama, boli me uho

Osim ideje da se nekim nevjerojatnim slučajem vaše dijete ubode na ježinca, drugi najstravičniji scenarij s ljetnog odmora je kada vam dijete kao pokislo kaže: – “Mama, boli me uho.”

Vaši majčinski instikti premašuju sav mjerljiv razum, hvata vas osjećaj panike i obljeva hladan znoj. Sve, ali sve dolazi u obzir osim toga da boli uho! Jedno od vaših sjećanja iz djetinjstva, kojima ste se do maloprije smiješili iz sadašnjosti, ima duboko usječenu bol “plivačkog uha”.

Ne, ne pate svi plivači od “plivačkog uha” i nije svako kupanje neminovan početak nesnošljive boli. Čak ne morate znati plivati da bi “zaradili” plivačko uho. Ali, da, “plivačko uho” usko je vezano uz vodu.
Zapravo, uz vodu u uskom ušnom kanalu. Uši su takve kakve jesu i tu ništa ne možete mijenjati pa kod čestih ronjenja, kupanja, prskanja i ostalih vodenih radosti, voda se vrlo lako nakupi u ušnom kanalu.
Voda isto tako i iscuri iz ušnog kanala, no nekada to i nije slučaj.

Bol počinje blagim svrbežom i peckanjem, ali baš kao i bakterije u uhu, naglo se širi na čitavu ušnu školjku koja otiče i iznimno boli.

I tako zbog jedne kapi vode, puca cijela glava.

Utopite bol "plivačkog uha" zauvijek!

Sad ćemo biti mudri i reći: “Bolje spriječiti nego liječiti”, ali baš u tome leži pravo riješenje ove boljke. “Pivačko uho” liječi se antibioticima, a oni nisu baš bomboni, stoga je najpametnije, ako možete, doista spriječiti taj niz nesretnih događaja i ne uključivati antibiotike u ovu dramu.”Plivačko uho” česta je ljetna boljka baš u djece, a čepiće za uši neće vam preporučiti niti jedan liječnik, stoga spriječavanje horor priče leži u Vaxol®  Swim bočici. Bočica Vaxol® Swim sadrži jedinstvenu kombinaciju maslinovog ulja i čajevca, a upravo ta kombinacija ima antibakterijska, antigljivična, antiseptička, “antimamabolimeuho” i protuupalna svojstva. Ovaj superheroj spriječit će i vodu da uđe u uho, a ako se i jedna molekula provuče, riješiti će je po kratkom postupku. Primjena? Jednostavno uštrcajte (da, u spreju je, ne u kapima – olakšali smo vam i taj dio) Vaxol® Swim u svako uho prije kupanja i uživajte u svom ljetovanju.

Važno je znati:

NE koristite štapiće za uši – oni nikada nisu pametan izbor – samo ćete nagurati ušni vosak dublje u uho i izazvati još više problema.

Ne ignorirajte niti najmanju bol u uhu – ignoriranjem boli ona neće nestati, dogoditi će se upravo suprotno, postati će neizdržljiva.

Otresite uši nakon kupanja – nema veze što izgleda blesavo, ništa što će vas održati zdravima nije blesavo. A i skakutanjem možda izgubite koju kaloriju.

Ajmo sad svi onu našu staru: “Bolje spriječiti, nego liječiti!